petak, 13. rujna 2013.

Kvalitetna šminka ispod 50 kn: Vol. 1


Za Vol. 1 odlučila sam pisati o Essence proizvodima. U zadnje vrijeme ovaj brand se dosta poboljšao i na tržište izbacuje sve zanimljivije proizvode što dokazuje da kvalitetna šminka ne mora nužno biti i skupa.
Tijekom godina isprobala sam više njihovih proizvoda, a za ovaj post odlučila sam recenzirati tri s kojima sam jako zadovoljna.


1. Essence „get BIG! lashes“ volume boost waterproof mascara

Ljubiteljica sam vodootpornih maskara, što zbog njihove teksture, što zbog toga što mi oči suze čim zapuše vjetar ili jako sja sunce. Za 20ak kuna, koliko košta ova maskara, dobit ćete sasvim pristojan proizvod. Na pakiranju piše da maskara trepavicama daje „maksimalan volumen i posebnu gustoću; vodootporna je i neće se razmazati; oftalmološki testirana“. 
Dolazi u tamnoplavom pakiranju od 12ml, a rok trajanja je 6 mjeseci. Četkica maskare je vrlo slična Maybelline četkicama - velika je i jako gusta. Moji dojmovi o ovoj maskari su jako pozitivni. Stvarno se ne razmazuje, a trepavicama daje maksimalan volumen kako i piše na pakiranju. Također, ne stvara grudice i jako lijepo uvija trepavice.
 Iako sam ja vjerna Maybelline maskarama, ovaj proizvod je solidna zamjena ako ste malo u škripcu s novcem ;) .2. Essence „Sun Club“ matt bronzing powder

Sljedeći proizvod na popisu je mat bronzer. Essence Sun Club dolazi u 2 varijante, za plavuše/svjetlija koža (01 natural) i za brinete/tamnija koža (02 sunny). Pakiranje je plastično sa prozirnim poklopcem, sadrži 15g proizvoda, a rok trajanja je 12 mjeseci.
 Ja ga imam u obje varijante - svjetliju koristim zimi, a tamniju ljeti. Bronzer licu daje efekt prirodno preplanulog tena, nijanse su savršene boje, nisu ni presvijetle ni pretamne. 
Ja ga koristim za konturiranje lica, a kada sam u žurbi znam ga staviti na obraze umjesto rumenila. Također, bronzer ima neodoljivi miris kokosa, a cijena mu je samo 32kn.3. Essence „All about matt!“ fixing loose powder

Za kraj vam predstavljam svoj omiljeni proizvod. Ovaj puder je sastavni dio moje svakodnevne šminke i namjeravam ga kupovati dok ga ne prestanu proizvoditi (što se nadam se nikad neće desiti ;) ).
 „All about matt!“ je puder u prahu, odgovara svim tonovima kože jer je bijele boje koja se stopi sa kožom kada ga nanesete na lice. Namijenjen je matiranju kože i fiksiranju šminke što radi savršeno. Nakon šminkanja proizvod nanesite na cijelo lice kako bi fiksirali šminku ili samo na dijelove lica koji vam se najviše maste. Puder će savršeno matirati te dijelove lica i produljiti postojanost šminke.
 Meni s ovim puderom šminka traje cijeli dan. Eventualno bih ga morala ponovo nanijeti na područje T-zone ako je vani jako vruće. 
Proizvod dolazi u prozirnom plastičnom pakiranju sa srebrnim poklopcem, tako da uvijek možete vidjeti koliko vam je proizvoda ostalo. Kada odvrnete poklopac, naići ćete na plastičnu foliju koja sprječava rasipanje proizvoda. Odlijepite je i spremne ste za nanošenje proizvoda. 
S obzirom da je ovo puder u prahu, sigurno će vam se rasipati pa foliju možete recimo odlijepiti samo do pola, ili istresite malo proizvoda u poklopac. Koristite standardan kist za puder u prahu ili mali kabuki kist za nanošenje.
 Za 32kn koliko proizvod košta, dobit ćete 11g proizvoda, a rok trajanja mu je 18 mjeseci.
S kojim ste vi Essence proizvodima najzadovoljnije?

*fotografije su preuzete s interneta

Nema komentara:

Objavi komentar