nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Maybelline Affinitone Mineral vs. Max Factor Facefinity

Pozdrav svima!

Za prvi post odlučila sam se recenzirati 2 tekuća pudera koja trenutno koristim. Prvi puder je Maybelline Affinitone Mineral za osjetljivu kožu, a drugi je Max Factor Facefinity.

Maybelline Affinitone Mineral je tekući puder koji dolazi u staklenoj bočici s pumpicom u standardnom pakiranju od 30 ml. Osnovni sastojci pudera su voda i mikrominerali, a s obzirom da ne sadrži talk i ulja namijenjen je osjetljivoj koži. Također, ima zaštitni faktor 18, a cijena mu je oko 70kn.
Affinitone Mineral puder koristim za dnevnu šminku jer ja lagan na koži, a moć prikrivanja mu je lagano do srednje. Zbog vrlo tekuće konzistencije puder je lako stopiti s kožom i bez problema se može nanijeti još proizvoda na 'kritičnija' područja na licu. Ja ga uglavnom nanosim prstima, lako se razmazuje i ne ostavlja tragove na licu. Puder dopušta koži da diše, ne začepljuje pore i (bar meni) nije uzrokovao prištiće. Ono najbitnije jeste da na koži izgleda vrlo prirodno. Loša strana ovog pudera je da ne ostaje dugo na licu. Pošto imam masnu kožu, moram ga fiksirati puderom u prahu-što svakako produlji trajnost tekućeg pudera-međutim, po svojoj slobodnoj procjeni Affinitone na koži stoji oko 3-4 sata max, pogotovo ljeti.


Za večernju šminku i jače prikrivanje koristim Facefinity puder kozmetičke kuće Max Factor. Ovaj puder također dolazi u staklenoj bočici s pumpicom i u pakiranju od 30 ml. Loša strana samog pakiranja jeste da plastični poklopac počne padati s pakiranja već pri drugom korištenju. Stoga, puder nemojte hvatati za poklopac jer će vam ispasti i razbiti se. Ako slučajno izgubite poklopac ili pukne, pumpica na puderu se može podesiti (on-off) pa puder neće iscuriti. Puder sadrži zaštitni faktor 20, na bazi je vode, a cijena mu je 100kn (u Dm-u).

Max Factor Facefinity je 3u1 tekući puder, tj. baza, korektor i puder u jednom. Gušće je konzistencije od Affinitonea, i samim tim jače prikriva nepravilnosti na licu. Ipak, dovoljno je tekući da se lako stopi s kožom. Ukoliko je potrebno možete nanijeti još jedan sloj proizvoda za jače prikrivanje, a koža vam pritom neće izgledati 'zacementirano'. Na lice ga nosim kistom, tzv. bockalicom, i još blendam prstima gdje je potrebno. Ja sam oduševljena ovim puderom jer prikriva sve prištiće, crvenilo i ožiljke. Na licu mi traje cijeli dan/noć, a T-zona ostaje suha i nema masnog sjaja. Iako je ovo 3u1 puder, na lice ipak nanesem primer kako bi mi puder što dulje trajao (jer ga koristim u posebnim prilikama), a kao i svaki drugi tekući puder, i ovaj fiksiram puderom u prahu zbog svoje masne kože.


Max Factor puderi su poznati po tome da su 'teži' za lice. Stoga, Facefinity ne preporučujem za svakodnevnu uporabu, pogotovo curama koje imaju osjetljivu kožu sklonu aknama. Za svaki dan bolje je odabrati laganiji puder, kao što je Affinitone Mineral koji dopušta koži da diše. Bez obzira na nepravilnosti koje želimo sakriti, važnije je kožu čuvati i njegovati kako bi nam ustvari trebalo što manje šminke.
Nadam se da sam vam makar malo pomogla u budućem odabiru tekućeg pudera.

Uživajte!  :)

*fotografije su preuzete s interneta

Nema komentara:

Objavi komentar